logo-en logo_de social-newsletter social-facebook social-instagram social-twitter

8 tips voor het schrijven van een vacature op De Beste Social Jobs

Er zijn zoveel verschillende vacatures in de social media branche, hoe zorg je er dan voor dat jouw vacature opvalt? Heel veel bedrijven zoeken nou eenmaal die ene creatieve duizendpoot met een goed gevoel voor humor. Met deze 8 tips kom je al een heel eind.

 

— door Dirkje Schobben

 

In samenwerking met De Beste Social Jobs

1. Val op door de titel.
Op de homepagina van De Beste Social Jobs lees je niet alleen de functietitel, maar ook een tagline die de functie omschrijft en de aandacht van de lezer meteen voor zich weet te winnen. Een voorbeeld hiervan is de vacature van Blauw Gras, die een duidelijke uitleg geeft van de functie.

jobs-artikel-blauwgras

 

2. Geef duidelijk aan wat de functie is.

Social media manager, community manager, content creator, slechts een kleine greep uit alle verschillende social media functies. Wat het ene bedrijf een community manager noemt, ziet een ander bedrijf als social media manager. Een ander gevaar is dat mensen ook afgeschrikt kunnen worden door deze moeilijke functies. Geef daarom in de vacature een duidelijke omschrijving van de functie of geef aan wat de concrete taken zijn.

3. Houd het kort.

Social media draait om 140 tekens en de 20% tekstregel, het sluit dan niet aan als je vacature een heel boekwerk is. Zorg ervoor dat de tekst kort is en de boodschap duidelijk. Natuurlijk kun je de informatie ook geven in bulletpoints.

4. Geef informatie over het bedrijf.

Met zo veel verschillende social media bedrijven en functies, is het onmogelijk om álle bedrijven te kennen. Overtuig de lezer daarom door een uitleg te geven over het bedrijf. Dit kan op een brede manier over het hele bedrijf of door een beschrijving te geven van een bepaalde afdeling.

5. Werk met beeld.

Alleen tekst gaat waarschijnlijk niet overtuigen, denk daarom ook in beeld. Geef in de tekst niet alleen aan hoe de werkdag eruit ziet, maar laat ook foto’s zien van zo’n werkdag. Zoek je iemand voor in een jong en creatief team, laat dit jonge, creatieve team dan ook zien. Wie weet denkt iemand na het zien van de foto wel ‘daar wil ik bijhoren!’.
Een voorbeeld hiervan is de foto van het team van ABN AMRO.

abnamro

 

Of laat juist zien hoe de werkplek eruit ziet, zoals in deze vacature van Don’t Say Nothing.
dontsaynothing

6. Overige informatie en eisen

Natuurlijk kunnen de eisen voor de vacature ook niet ontbreken. Hoeveel ervaring is er nodig voor de functie? Om welk opleidingsniveau gaat het? Zijn er andere eisen waaraan de kandidaat moet voldoen?

7. Humor

Je kunt natuurlijk niet verwachten dat een hele grappige kandidaat zich aanbiedt na het lezen van een hele saaie vacature. Als je iemand met humor zoekt, moet dit ook naar voren komen in de vacature. Natuurlijk hoef je de grapjes niet te overdrijven, maar de lezer moet ook niet in slaap vallen na het lezen van de vacature.

8. Wees authentiek.
De vacature moet natuurlijk overeenkomen met de bedrijfscultuur, zodat de normen van het bedrijf terugkomen in de vacature. Geloof je in een vrije werksfeer en geen 9 tot 5 mentaliteit, zorg er dan voor dat deze normen ook in de vacature terugkomen en dat de vacature bijvoorbeeld niet heel strikt is.

Ontdekt vaak de pareltjes op het internet. Houdt zich buiten kantoortijden bezig met hoepelen, het…


De Beste Social Jobs tips vacature